Пукано е врз владата на Република Македонија

Две детонации се слушнале во близина на Владата на Република Македонија, информираат од Министерството за Внатрешни работи. Два проектилa се

Read more

Неповратна субвенцијата за половина учество во проектот „Купи куќа, купи стан“

Владата донесе измена во субвенциите за проектот  „Купи куќа, купи стан“ со која парите за половина учество станаа неповратни. Измената

Read more

ФОТО: Кичево конечно ќе добие нова модерна болница

Министерот за здравство Никола Тодоров по посетата на Општата болница изјави дека Владата на вчерашната седница донесе одлука да почне

Read more

Ќе се субвенционираат 75 % од ратата и учеството за „Купи куќа, купи стан“

Владата одлучи дополнително да ги подобри условите за користење на кредити за куќи од проектот „Купи куќа, купи стан“. Досега,

Read more

Нови мерки за 2000 нови вработувања

Со шесте мерки од Оперативниот план за поддршка при вработување што македонската Влада го усвои на последната седница, годинава ќе

Read more

1200 стипендии за млади лица до 20 години

Владата за учебната 2012/2013 година ќе додели над 1.200 стипендии за младите лица, ученици и спортисти до 20 години, во

Read more

Децата без родители ќе добијат бесплатни станови

На вчерашната седница на Владата одлучено е да се превземат мерки во насока на унапредување на животниот стандард на социјално

Read more

Ќе се гласа за доверба на владата

Собранието на Република Македонија ја почна 43. седница на која ќе се расправа и ќе се гласа за доверба на Владата, по барање на опозициската СДСМ. Според

Read more
Exit mobile version