Владата одлучи од следната недела да почне доисплата на земјоделските субвенции

Од следната недела ќе започне доисплата на земјоделските субвенции кон сите приматели кои ги исполнуваат условите од законот. Премиерот Никола Груевски тоа

Read more

Се доделуваат 400 стипендии за средношколци. Аплицирајте

Владата на Република Македонија доделува 400 стипендии за социјална подршка на ученици од јавните и приватните средни училишта во Република

Read more

Владата бара високо образовани и способни кадри за промотори во САД

  Македонската Влада отвори јавен повик за пројавување интерес за економски промотори. Се бараат високо образовани и способни кадри, со

Read more

Продолжи изградбата на повеќенаменското спортско игралиште

По две години од почетокот на изградбата и по пауза од година и пол, продолжи изградбата на повеќенаменското спортско игралиште,

Read more

Автопатот кон Кичево ќе се гради со кинески средства

Автопатот Гостивар – Кичево – Охрид како и Миладиновци – Штип ќе се градат со кинески средства – пренесува порталот

Read more

Владини стипендии за студии на врвни школи за „фини уметности“

Владата на Република Македонија ќе доделува полни стипендии за студирање на 86 реномирани универзитети и специјализирани школи од областа на

Read more

Во Кичево ќе се реконструираат повеќе староградски куќи

Со проектот на Владата на Република Македонија за реконструкција на фасади на објекти низ Републикава,по подолг период во Кичево ќе

Read more

Владата потпиша договор за автопатот до Кичево

Министерството за транспорт и врски денеска соопшти дека е потпишан договор со Меѓународната финансиска корпорација (ИФЦ) за советодавни услуги во

Read more

Македонската параолимпијка Бикова наградена за освоениот медал

Владата на Република Македонија на вчерашната седница одлучи да и додели еднократна парична награда на Оливера Наковска-Бикова за освоениот златен

Read more
Exit mobile version