ЈП „Комуналец“ продолжува со проектот „Булевар 2013“

Јавното претпријатие „Комуналец“ од Кичево, сектор „Водовод“  продолжува со приклучоците на ново поставениот цевковод раскрсница Булевар – Рудничка. Паралелно со

Read more

ФОТО: Продолжуваат работите за реконструкција на кичевскиот водовод

Деновиве беше извадена коцката во централното градско подрачје по должина на улицата „Александар Македонски“ каде започнуваат работите за реконструкцијата на

Read more

Последици од обилните врнежи на дожд‏ во Кичево

Во изминатите денови обилните врнежи на дожд допринесоа да се појават одредени проблеми во функционирањето на канализацискиот систем во градот

Read more

ФОТО: ЈП Комуналец работи на санација на хаваријата на градскиот водовод

Утрово настана голема хаварија на водоводната мрежа во Кичево. Како што информираат од ЈП Комуналец, дефектот настанал при извршување на

Read more

ФОТО: Општина Кичево привршува повеќе инфраструктурни зафати

Овој изминат месец во завршна фаза се повеќе инфраструктурни зафати во повеќе делови од градот Кичево. Во тек е поставување

Read more