Финишира изградбата на новата училишна зграда во Кичево

Новата училишна зграда, што се гради со донација на турската влада влегува  во самиот финиш.Така што деновиве е завршено партерното уредување

Read more

Кичевската гимназија доби нова фасада

Зградата во која функционираат двата средношколски центри „ОСУ Мирко Милески“ и  „ОСУ Дрита”, деновиве доби ново руво откако блесна новоизградената

Read more

Тешка несреќа се случи попладнето во кичевската гимназија

Попладнево во кичевската гимназија „Мирко Милески“ се случила несреќа кога еден ученик паднал од голема висина. На одморот меѓу прв

Read more

Бранко Стојаноски човекот кој „згреши“ бидејќи си ја сакаше татковината

“Мора ли денес човек да биде нечовек за да стане човек” Тешко и мачно е да се оди спроти ветерот

Read more