Фосилни остатоци од носорог откриени во Македонија

Фосилни остатоци од носорог стари три до пет милиони години се пронејдени во масовната праисториска  гробница на животни во близина

Read more

Кичевчанецот Миле Ѓорѓијоски добитник на прва награда на фестивал во Шабац

Годинашен добитник на првата награда на престижниот фестивал за афоризам, хумор и сатира „Шабатска чивијада“ што се одржува во Шабац,

Read more