Американската КСС почнува да ја гради фабриката во Кичево

Американската компанија „Кеј Сејфти Системс“ (КСС) за две до три недели ќе започне со изградбата на производствениот погон во слободната економска зона

Read more

Потпишан договорот за изградба на автопатите

Владата на Република Македонија вчера со кинеската компанија „Sinohydro Corporation Limited“ ги потпиша договорите за изградба на автопатските делници од

Read more

100 години од Букурешкиот договор

Македонија денеска одбележува еден од најтрагичните историски датуми во нејзиното постоење, денот на кој пред  100 години беше потпишан Букурешкиот мировен договор, акт со кој нејзината

Read more