Се обновува фасадата на староградска куќа во Кичево

Министерката за култура Елизабета Канческа – Милеска денеска во Кичево ја посети ја посети куќата на ул. Јанко Михајловски бр.

Read more

Министерката Канческа-Милевска денес во посета на Кичево

Министерката Елизабета Канческа-Милевска денес ќе престојува во работна посета на Кичево. Претходно министерката ќе го посети градот Гостивар.

Read more

Првиот парламентарец Трајко Велјановски ќе ја отвори изложбата во Кнежино

Делата од 20 –та јубилејна Кичевска ликовна колонија, денес 11 –ти септември, ќе им бидат претставени на љубителите на уметноста

Read more

„Словенски ракописи од Македонија” во Кралскиот музеј во Белгија

Во Кралскиот музеј во Мариемонт во Белгија синоќа беше отворена изложбата „Словенски ракописи од Македонија од 13-ти до 19-ти век”. Во присуство

Read more