Звонко Танески на „Барски летопис“ во Црна Гора

Македонскиот поет, книжевен критичар, есеист, преведувач и универзитетски професор Звонко Танески на 18 август ќе биде македонски претставник на меѓународниот

Read more

Звонко Танески извран за почесен член на словачкиот ПЕН центар

Македонскиот поет, критичар, есеист, преведувач и универзитетски професор Звонко Танески е неодамна избран за почесен член на словачкиот ПЕН центар.

Read more