Ние со тримесечен курс бараме (10)

Колку ли само пати во животот човек е доведен во ситуација за негови судбоносни прашања, да одлучуваат луѓе со недоволни

Read more

Леши капетан бандата ја водише (9)

Доаѓањето на филмови со тематика од Народно ослободителната војна во градот, задолжително носеше невидени гужви пред проекцијата на филмот. Таквите

Read more

Викнете доктур, с’овега… (8)

Тогаш рингишпили, циркуси и слични забавни содржини во градот, доаѓаа на местото од сегашниов младински дом „Кочо Рацин“, поточно од

Read more

„Глава бела, кочан тврд“ (7)

Има една мала колонија на Италијанци (Асизи, Кармело, Барбарели (дете од полковникот Колонело) кои останале да живеат во нашиот град

Read more

За мене бермуди и три дена во Охрид (6)

Компромис е кога ќе поделиш торта на еднакви делови, а притоа секој да има чувство дека го добил најголемото парче.

Read more

Дај ми од она малоно, зеленоно шише (5)

Едно време беше мода да се купи регал со бифе – бар, вградени во него. Мода беше, ама не секој

Read more

Во спомен на Раит Ќорото

РАИТ СЕЛОСКИ, 1938 – 2001 година, по етничка припадност Ром, изданок на позната Ромска музичка фамилија, попознат во народот, Кичево

Read more