Кичевските извидници прославија 60 години од основањето на ИО „Мирко Милески“

Минатава сабота, извидниците на Извидничкиот одред „Мирко Милески“ организираа прослава по повод 60 години од работата на одредот. Прославата беше

Read more

Нов успех на кичевските извидници од „Мирко Милески“

Извидничкиот одред „Мирко Милески“ од Кичево изминатиот викенд гостуваше на Државниот Извиднички Ориентационен Натпревар. На натпреварот  настапи со преку 40

Read more

Успех на кичевските извидници во Струга

Извидничкиот одред „Мирко Милески“ од Кичево изминатиот викенд имаше успешно гостување во Струга. Учествуваа 50 негови членови од сите категории

Read more

Голем успех на извидниците од одредот „Мирко Милески“

Кичевските извидници од извидничкиот одред „Мирко Милески“ постигнаа голем успех на натпреварот во Скопје, во село Катлановска Брезица на 40-от

Read more
Exit mobile version