Кичевчанецот Игор Аврамоски утревечер со своја изложба пред кичевчани

Утре, петок 22 јуни, со почеток во 19.оо часот, во Центарот за култура „Кочо Рацин“, пред кичевчани со своја изложба ќе

Read more

Изложба ,,Семејно насилство и трговија со луѓе”

Вечерва во Н.У. Центар за култура „Кочо Рацин” – Кичево ќе се одржи изложба ,,Семејно насилство и трговија со луѓе”.

Read more

Ликовниот уметник Агрон Салиу со изложба во Кичево

Со своја самостојна изложба во четврток (20 ноември 2014) пред кичевчани ќе се претстави младиот академскиот сликар Агрон Салиу. Ова

Read more

Познатите мозаици од Равена од вечерва изложени во Македонија

Во Археолошкиот музеј на Македонија вечер ќе биде отворена изложба „Античките мозаици од Равена“ која ја организира Амбасадата на Италија

Read more

Изложба на графики во НУЦК „Кочо Рацин“ на Сандра Соломонова

Во НУЦК „Кочо Рацин“ – Кичево со своја изложба на графики пред кичевската публика ќе се претставни Сандра Соломонова. Отворањето

Read more

Во детската градинка во Кичево, изложба на Живко Попоски – Цветин

По повод„ Меѓународниот ден против насилство“, на 2 –ри октомври,  детската градинка „Олга Мицеска“  од Кичево, организира ликовна изложба со работен наслов

Read more

Изложба на фотографии „Kичево и кичевско за време на Илинденското востание“

Денес во Музејот „ Западна Македонија во НОВ“ ќе биде отворена изложба на  фотографии„ Кичево и кичевско за време на Илинденското

Read more

Шарпланинецот „Мечо“ апсолутен победник на изложбата во Кичево

На саботната  изложба на кучиња од сите раси што се одржа во Кичево, апсолутен победник е шарпланинецот„ Мечо“ на сопственикот

Read more
Exit mobile version