KSS SAFETY SYSTEMS отвора фабрика во Кичево – 1000 нови вработувања

Американската компанија Key Safety Systems (KSS) и официјално отвора фабрика во Кичево, објави на својата facebook страна премиерот Никола Груевски.

Read more

Расте руската инвестиција во Демир Хисар – „Гришко“ ќе се проширува

Првите шест месеци од официјалниот старт на единствениот погон надвор од границите на Руската Федерација – во с. Слепче, демирхисарско,

Read more

ПОТВРДЕНО: Автомобилска компанија влегува во Кичево!

Идниот месец своето влегување ќе го објави компанија од областа на автомобилската индустрија. Тоа ќе биде браунфилд инвестиција во Кичево

Read more

Американска компанија од светски ранг со најава за инвестиција во Кичево

Американска компанија најавува инвестиција во Технолошко-индустриската развојна зона „Кичево“. Ова го изјави премиерот Никола Груевски во саботното интервју за дневниот

Read more