Резервните офицери положија свежо цвеже во кичевската касарна

Денес, делегација на Организацијата на резервните офицери на РМ  од Кичево по повод Денот на АРМ,  во Касарната  “Чеде Филипоски

Read more

Кичевската “Монца“ подготвена за големиот авто спектакл викендов

Патеката во кичевската касарна деновиве засилено се подготвува за големиот авто-спектакл што ќе се одржи во деновите сабота и недела.

Read more

ФОТО: Свечена церемонија во кичевската касарна „Чеде Филиповски – Даме“

Вчера во касарната „Чеде Филиповски – Даме“ во Кичево се одржа воена церемонија по повод враќањето на контингентот од мировната

Read more

„Леопардите“ од Авганистан се враќаат дома

Свечена церемонија денеска ќе се одржи во касарната „Чеде Филипоски -Даме“ во Кичево по повод враќањето на контингентот на АРМ

Read more

Донесен Детален урбанистички план за населбата Чифлик

Советот на Општина Кичево неодамна го донесе деталниот урбанистички план за населбата Чифлик. Истиот е поставен на веб страницата на

Read more

Викендов авто-трки на патеката во кичевската касарна

Добропознатата тркачка автопатека во касарната на АРМ во Кичево викендов ќе биде домаќин на уште една трка. Организатор е од Скопје.

Read more