Кичевска Котлина: Сеоска насеља и становништво – Јован Ф. Трифуноски

„Кичевска котлина: Селски населби и население“ од авторот Јован Ф. Трифуноски е книга поврзана со книгата Кичевска Котлина од истиот автор,

Read more

Готова е книгата „Битисување“ посветена на големиот пожар во село Слепче

Со финансиска поддршка на општината Демир Хисар, а во рамките на манифестацијата „1000 години од постоењето на Манастирот Свети Јован

Read more

Ивана Поповска – Писател, новинар, хуманист

Би набројувала до бесконечност, бидејќи оваа млада девојка ги заслужува сите тие епитети кои се составен дел од нејзиниот живот.

Read more

„Мадам“ Олбрајт си заработи кривична за ширење на расна нетрпеливост

Откако активисти ја извадија од контакт на промоција на нејзината книга во Прага нарекувајќи ја „Крвава баба“, популарната „мадам Олбрајт“

Read more

Промоција на книгата „Симболи во македонското копаничарство“

Вечерва во домот на АРМ во Скопје со почеток во 19.00 часот ќе се одржи 54. изложба на копаници од

Read more
Exit mobile version