Кичевија – Тома Смиљаниќ (1926)

Капитално дело составено во периодот 1922 – 1926 година на териоторијата на кичевско. Авторот Томо Смиљаниќ – Брадина имал прилика

Read more

Кичевска Котлина – Јован Ф. Трифуноски

Книгата “Кичевска Котлина“ (на српски јазик) од авторот Јован Ф. Трифуноски е значајно дело објавено далечната 1968 година заедно со книгата “Кичевска

Read more
Exit mobile version