Владата вработува, Дехари и Бејта етнички отпуштаат

Повеќе десетици граѓани од Кичево вчера протестираа пред општината бидејќи без оправдана причина останале без животна егзистенција. Единствената „грешка“ поради

Read more

ЈП „Комуналец“ продолжува со проектот „Булевар 2013“

Јавното претпријатие „Комуналец“ од Кичево, сектор „Водовод“  продолжува со приклучоците на ново поставениот цевковод раскрсница Булевар – Рудничка. Паралелно со

Read more

Последици од обилните врнежи на дожд‏ во Кичево

Во изминатите денови обилните врнежи на дожд допринесоа да се појават одредени проблеми во функционирањето на канализацискиот систем во градот

Read more

Се чисти талогот во канализационата мрежа

Во зимскиот период водата што се создава под атмосферско влијание ( дожд и снег)  представуваат проблем за канализацоната мрежа во

Read more
Exit mobile version