ФОТОГАЛЕРИЈА: Прослава 22 години независна Република Македонија

Концерт по повод 22 години независна Република Македонија – 8 септемцри 2013, плоштад Карпошово Востание, Скопје.

Read more

Јубилеен концерт на КУД Бисер – Кичево

Културно уметничкото друштво „Бисер“ од Кичево кое надалеку ги промовира македонскиот народен мелос од Кичевско и Македонија деновиве имаат добра

Read more

Филхармонијата гостува во Кичево

Овој четврток кичевчани ќе имаат можност во живо да ја слушнат Македонската филхармонија под диригентство на Борјан Цанев. Филхармонијата ќе

Read more

Со нова песна и албум ќе се одбележи роденденот на Тоше Проески

На денешен ден, пред 32 години е роден Тоше Проески. Неговиот роденден ќе биде пригодно обележан во неговото Крушево, во

Read more

КУД „Нико Пусоски“ слави 65 години постоење

Чуварите на македонската народна песна и игра од Кичево и кичевско, КУД „Нико Пусоски“ деновиве одбележуваат 65 години постоење, јубилеј

Read more

Ѕвездено небо во спомен на Тоше Проески

На 5. октомври 2012, денот кога пред 5 години македонската ѕвезда Тоше Проески го одржа легендарниот последен концерт на стадионот

Read more
Exit mobile version