Рудникот „Стогово“ доби концесионер

Фирмата Скопски легури Мајнинг ДООЕЛ Скопје е новиот концесионер за рудникот за манган „Стогово“, крај Кичево. Министерот за економија Ваљон

Read more

АД„ Тајмиште“ најповолен понудувач за рудниците Тајмиште и Стогово

Кичевската компанија АД„ Тајмиште“ е најповолниот понудувач, на јавниот повик објавен на 26 октомври за рудниците Тајмиште и Стогово. За

Read more