Автосамитот на кичевската „Монца” може да почне

Откако денес со специјални возила за транспорт на тркачки автомобили , странците пристигнаа во Кичево, а тука се и домашните

Read more

Градоначалниците на Ѓаковица и на Шенѓин во посета на Кичево

Во посета на Општина Кичево денес беа градоначалникот на Ѓаковица, Косово, Пал Лекај и градоначалникот на Шенѓин, Република Албанија, Салвадор Качај.

Read more

ФОТО: Како се празнуваше Велигден низ Православниот Христијански свет

Православните Христијани викендов го прославија Велигден (или Светата Пасха) ширум светот. Православните верници веруваат дека Пасхата е најстарата и најважната

Read more

Заплака икона на Пресвета Богородица

Иконата на Пресвета Богородица во православниот манастир Будисавци во Косово и Метохија се расплакала за време на празникот Свети Јован

Read more
Exit mobile version