Наскоро драмска премиера во Центарот за култура во Кичево

По подолг период љубителите на драмската уметност во Кичево, ќе можат да присуствуваат на една драмска премиера. Се работи за

Read more

Кинопроекција на филмот „Прекрасна и сакана од сите“

Кинопроекција на филмот „Прекрасна и сакана од сите“, дело базирано на бетселерот на Мартина Хаг. Главна тема во филмот е љубов,лаги

Read more

Илинденските настани во кичевијата низ фотографии и документи

Во фоајето на Центарот за култура во Кичево а по повод двата Илиндени, поместена е изложба на фотографии и документи

Read more

Јубилеен концерт на КУД Бисер – Кичево

Културно уметничкото друштво „Бисер“ од Кичево кое надалеку ги промовира македонскиот народен мелос од Кичевско и Македонија деновиве имаат добра

Read more

Посетено спомен обележјето на Лопушник каде загина Коста Солев Рацин

Денес, 13 јуни, денот кога пред седум децении под мистериозни околности загина големиот македонски поет и револуционер Коста Солев Рацин,

Read more

70 години од убиството на Кочо Рацин на Лопушник, Кичевско

На денешен ден, во 1943 година, на пат кон партизанската база на планината Лопушник, близу Кичево, беше убиен Коста Апостолов

Read more

Филхармонијата гостува во Кичево

Овој четврток кичевчани ќе имаат можност во живо да ја слушнат Македонската филхармонија под диригентство на Борјан Цанев. Филхармонијата ќе

Read more