КУД „Младост “Кичево на фестивалот „Витоша пее и игра“ во Софија

Во периодот од 20 до 22 септември КУД„ Младост “од Кичево ќе учествува на Меѓународниот фолклорен фестивал, на кој домаќин

Read more

ФОТOГАЛЕРИЈА: Свечено отворен шестиот по ред Меѓународен фестивал „Д-р.Владимир Полежиноски“

  Во големата сала на Центарот за Култура „Кочо Рацин“, вчеравечер беше свечено отворен шестиот меѓународен фолклорен фестивал „Д-р. Владимир

Read more

Шести по ред детски Меѓународен фолклорен фестивал „Др.Владимир Полежиноски”

Од 4 до 7 овој месец, во Кичево ќе се одржи шестиот по ред детски Меѓународен фолклорен фестивал„ Др.Владимир Полежиноски”.

Read more

Вечерва во Добој настапуваат кичевските фолклорни ансамбли

За прв пат две културно уметнички друштва од Кичево, КУД„ Младост” и КУД„ Нико Пусоски” ќе учествуваат на меѓународниот фестивал

Read more

КУД „Младост“ Кичево го одржа традиционалниот полугодишен концерт

Вчеравечер во големата сала од ЦК„ Кочо Рацин” -Кичево, својот  традиционален полугодишен концерт  го одржа КУД Младост Кичево. Ечеа сводовите

Read more

Успешно реализиран хуманитарниот концерт за обнова на црквата Св. Атанасиј во Премка

Во саботата во Центарот за култура „Кочо Рацин“-Кичево успешно се одржа хуманитарниот концерт за собирање на средства за реконструкција на

Read more
Exit mobile version