ФОТOГАЛЕРИЈА: Свечено отворен шестиот по ред Меѓународен фестивал „Д-р.Владимир Полежиноски“

  Во големата сала на Центарот за Култура „Кочо Рацин“, вчеравечер беше свечено отворен шестиот меѓународен фолклорен фестивал „Д-р. Владимир

Read more

Шести по ред детски Меѓународен фолклорен фестивал „Др.Владимир Полежиноски”

Од 4 до 7 овој месец, во Кичево ќе се одржи шестиот по ред детски Меѓународен фолклорен фестивал„ Др.Владимир Полежиноски”.

Read more

Вечерва во Добој настапуваат кичевските фолклорни ансамбли

За прв пат две културно уметнички друштва од Кичево, КУД„ Младост” и КУД„ Нико Пусоски” ќе учествуваат на меѓународниот фестивал

Read more

ФОТО: КУД „Нико Пусоски“ свечено го одбележа јубилејот

Со свечен концерт пред кичевчани во домот на Култрата Кочо Рацин, КУД „Нико Пусоски“ ја одбележа 65-годишнината од своето основање

Read more

КУД „Нико Пусоски“ слави 65 години постоење

Чуварите на македонската народна песна и игра од Кичево и кичевско, КУД „Нико Пусоски“ деновиве одбележуваат 65 години постоење, јубилеј

Read more