Листа на кичевчани социјално загрозени лица кои денес добија работа во јавната администрација

На транспарентен начин, со електронско рангирање, во живо на Македонска телевизија 1600 социјално загрозени лица денес добија работа. Изборот беше

Read more

Владини стипендии за студии на врвни школи за „фини уметности“

Владата на Република Македонија ќе доделува полни стипендии за студирање на 86 реномирани универзитети и специјализирани школи од областа на

Read more

Кои се најбогатите луѓе во Македонија?

Петмина македонски бизнисмени се меѓу најбогатите луѓе во регионот според последната листа на магазинот „Форбс“. Како што објавува „Утрински весник“

Read more

Потврдено, Кичевчани ќе гласаат за една заедничка граѓанска листа за советници

Управниот суд  попладнево ја уважи тужбата на СДСМ кој се јавува како подносител на Листа за кандидати за избор на

Read more