КУД „Бисер” настапи пред гостите на VIP – операторот во Маврово

КУД„ Бисер” Кичево во вторникот 7 мај, настапи  пред гостите  на ВИП- операторот од цел Балкан, што го организира туристичката

Read more

Кичево има потенцијал за голем зимски туристички центар

Градот Кичево има поволна географска положба и идеални климатски услови. Самиот град, сместен во котлината, има надморска висина од 650

Read more

Охридско – Дебарското востание од 1913 година

Заборавеното и забранетото Охридско-Дебарско востание во југозападниот дел од Македонија од септември 1913 година, еден месец по Букурешкиот договор. ВМОРО

Read more