Смени три партии и по трет пат стана градоначалник

Покрај рекордниот број советнички листи 20, Општина Македонски Брод на овие избори ќе остане запаметена уште по еден куриозитет, а

Read more

Молба за помош од родителите на Кристијан Јовески

Со болка и понизност се обраќаме за помош во врска со тешката здравствена ситуацијата на нашиот син, единец, која ја

Read more

Браната Козјак претворена во депонија на кичевското ѓубре

Долги години нерешениот проблем со дивата градска депонија во Кичево, излегува на површина во лето кога истата се пали или

Read more

Во Македонски Брод секој десетти жител на советничка листа

Ни помал град, ни повеќе советнички листи за претстојните локални избори. Тоа е актуелната слика на првиот град на реката

Read more

Езерото Козјак полекa станува интересна туристичка дестинација

Пред две недели со електронска продажба беа продадени 80 парцели во туристичката населба на езерото Козјак – Со електронска продажба

Read more

Во Порече ќе се градат четири соларни електрани

Во наредните две години кај селото Инче бродско е најавена изградба на четири соларни електрани, кои ќе имаат вкупно инсталирана

Read more

Намалена видливост на сите излези од Кичево

И денес како и минатите денови има намалена видливост на сите патни правци кои водат кон Кичево. На превојот Стража

Read more

Храмот каде заедно се молат Православни и Муслимани

Дојдоа доцна навечер, ми рекоа дека имаат голема мака бидејќи нивниот шестгодишен син не може да зборува. Откако е роден

Read more

„Костенијада 2012“ во Македонски Брод

Во Македонски Брод, утре, по осми пат ќе се одржи традиционалната културна манифестација „Костенијада-2012“.Место на случување ќе биде центарот на

Read more