ФОТОГАЛЕРИЈА: Чествување на Мала Богородица во манастирот Пречиста

Мноштво луѓе од Кичево и од цела Македонија присуствуваа на синоќешниот народен собир и литургија по повод празникот Рождество на

Read more

ФОТО: Како се одбележа Мала Богородица оваа година

Посетено од многу народ во чест на Рожденството на Пресвета Богородица, манастирот Пречиста го одбележа големиот празник. Вредните раце на

Read more

ФОТО: Вечерва во манастирот Богородица Пречиста се собра народ за Мала Богородица

Традиционално, вечерва во манастирот Света Богородица Пречиста се собра народ во чест на празникот Рожденство на Пресвета Богородица – Мала

Read more

Денес е Рождество на Пресвета Богородица (Мала Богородица)

Празник на мајката на сите мајки Рождество на Пресвета Богородица е еден од големите празници на Светата православна црква. Иако

Read more

Вечерва манастирот Пречиста ќе не собере уште еднаш

Утре е  Рожденство на Пресвета Богородица – Мала Богородица. Вечерва уште еднаш традиционално реки од народ ќе се упатат кон

Read more

ФОТО(И)СТОРИЈА: Првиот македонски архиепископ замонашен во Пречиста

Посетата на првиот македонски Архиепископ Г.Г. Доситеј (по возобновувањето на древната Охридска Архиепископија) на манастирот Св. Богородица Пречиста, 21 Септември

Read more