ФОТОГАЛЕРИЈА: Чествување на Мала Богородица во манастирот Пречиста

Мноштво луѓе од Кичево и од цела Македонија присуствуваа на синоќешниот народен собир и литургија по повод празникот Рождество на

Read more

ФОТО: Како се одбележа Мала Богородица оваа година

Посетено од многу народ во чест на Рожденството на Пресвета Богородица, манастирот Пречиста го одбележа големиот празник. Вредните раце на

Read more

ФОТО: Вечерва во манастирот Богородица Пречиста се собра народ за Мала Богородица

Традиционално, вечерва во манастирот Света Богородица Пречиста се собра народ во чест на празникот Рожденство на Пресвета Богородица – Мала

Read more

Денес е Рождество на Пресвета Богородица (Мала Богородица)

Празник на мајката на сите мајки Рождество на Пресвета Богородица е еден од големите празници на Светата православна црква. Иако

Read more

Вечерва манастирот Пречиста ќе не собере уште еднаш

Утре е  Рожденство на Пресвета Богородица – Мала Богородица. Вечерва уште еднаш традиционално реки од народ ќе се упатат кон

Read more

ФОТО(И)СТОРИЈА: Првиот македонски архиепископ замонашен во Пречиста

Посетата на првиот македонски Архиепископ Г.Г. Доситеј (по возобновувањето на древната Охридска Архиепископија) на манастирот Св. Богородица Пречиста, 21 Септември

Read more
Exit mobile version