Моштите на Свети Никола пристигнаа во Битола

Во Битола попладнево се одржа литија по повод пристигнувањето на моштите на Свети Николај Мирликијски – Чудотворец во градот. Моштите

Read more

Отсекувањето на главата на Свети Јован Крстител

Денес православните верници го одбележуваат денот на отсекувањето на главата на Свети Јован Крстител. Свети Јован е роден шест месеци

Read more