Антологиски видеа: Кичевчани за Илинден маршираат накај Крушево (1988 година)

Со мало задоцнување, бидејќи ни беа испратени непосредно пред Илинден, ги објавуваме овие две видеа направени во далечната 1988 година.

Read more

Кичевските планинари традиционално го одржаа маршот до „Ѓурѓејца“

Присетувајќи се на долгата револуционерна традиција на македонскиот народ, денес се сеќаваме на една од поголемите битки во Илинденското востание

Read more

И Вевчанско – Галичката чета маршираше низ Кичево

Во последниве неколку дена  Кичево е незаобиколно за коњичките чети кои се упатуваат кон Крушево, во чест на големиот празник

Read more

Планинарите на ПСД „Бистра“ го реализираа традиционалниот меморијален марш „Лопушник 2013“

Планинарско – спелеолошкото друштво “БИСТРА“ од Кичево на 16 –ти овој месец по 17-ти пат го реализира меморијалниот марш “ЛОПУШНИК

Read more