Претставен литературниот портрет на афористичарот Миле Ѓорѓијоски

Литературниот портрет на Миле Ѓорѓијоски, насловен „Во сатирата е вистината“, беше претставен синоќа пред голем број љубители на афоризмот во

Read more

Кичевчанецот Миле Ѓорѓијоски добитник на наградата за сатира во Белград

Годинешен добитник на наградата „Златен круг“, што ја доделува Белгардскиот афористички клуб  е македонскиот сатиричар Миле Горѓијоски од Кичево, кој

Read more

Кичевчанецот Миле Ѓорѓијоски добитник на прва награда на фестивал во Шабац

Годинашен добитник на првата награда на престижниот фестивал за афоризам, хумор и сатира „Шабатска чивијада“ што се одржува во Шабац,

Read more