Село горит, Фатмир се шетат

Додека ескалира состојбата со наставата во кичевските училишта кои немаат ни струја ни нафта за огрев, градоначалникот на Кичево, Фатмир

Read more

Над 160 кичевски средношколци немаат превоз, од општината недостапни за одговор

И по еден месец средношколците од Лисичани, Вранештица, Челопеци, Староец и Пласница се оневозможени да ја посетуваат наставата во средното

Read more

Во Кичево пуштена во употреба нова училишна зграда

Вицепремиерот на Република Турција Емрула Ишлер, кој престојува во посета на Македонија, денеска во општина Кичево присуствуваше на пуштањето во употреба на

Read more

Кичевските извидници прославија 60 години од основањето на ИО „Мирко Милески“

Минатава сабота, извидниците на Извидничкиот одред „Мирко Милески“ организираа прослава по повод 60 години од работата на одредот. Прославата беше

Read more

Финишира изградбата на новата училишна зграда во Кичево

Новата училишна зграда, што се гради со донација на турската влада влегува  во самиот финиш.Така што деновиве е завршено партерното уредување

Read more

Успех на кичевските извидници во Струга

Извидничкиот одред „Мирко Милески“ од Кичево изминатиот викенд имаше успешно гостување во Струга. Учествуваа 50 негови членови од сите категории

Read more

Подигнување на дипломите во ОСУ„Мирко Милески“ во среда

ОСУ “Мирко Милески” Кичево ги информира учениците матуранти дека издавање на дипломите за државна и училишна матура ќе биде на

Read more
Exit mobile version