Конкурс за запишување ученици во кичевските гимназии 2013-2014

Средните училишта во Кичево, „Мирко Милески“ и „Дрита“, за учебната 2013/14 имаат вкупно 1156 слободни места. Пријавувањето и запишувањето на

Read more

Кичевската гимназија доби нова фасада

Зградата во која функционираат двата средношколски центри „ОСУ Мирко Милески“ и  „ОСУ Дрита”, деновиве доби ново руво откако блесна новоизградената

Read more

Голем успех на извидниците од одредот „Мирко Милески“

Кичевските извидници од извидничкиот одред „Мирко Милески“ постигнаа голем успех на натпреварот во Скопје, во село Катлановска Брезица на 40-от

Read more

Тешка несреќа се случи попладнето во кичевската гимназија

Попладнево во кичевската гимназија „Мирко Милески“ се случила несреќа кога еден ученик паднал од голема висина. На одморот меѓу прв

Read more

Протестот на кичевските гимназијалци заврши мирно, насилниците мора да одговараат

Мирно и достоинствено помина денешниот протест на кичевските гимназијалци. Беа собрани ученици од сите генерации кои уште еднаш ги истакнаа

Read more

Тежок инцидент во кичевската гимназија, протести и бојкот на наставата

Завчера се случил тежок инцидент во кичевската гимназија „Мирко Милески” откако три македонски момчиња (Р.П., А.Ј. и К.П.) биле пречекани,

Read more

Годишнина од загинувањето на Мирко Милески и неговите соборци на Буковиќ

Мирко Милески е добро познат на кичевчани. Жртвата која ја поднел заедно со уште 31 негов соборец се запишани како

Read more

11 септември – Ден на ослободувањето на Кичево

На денешен ден, 11 септември 1943,  по капитулацијата на Италија во Втората светска Војна, партизанските единици по жестоки борби го

Read more