МПЦ дозволи богослужба на албански јазик

На барање на православните Албанци во Македонија, Македонската православна црква – Охридска архиепископија  одобри во црковните храмови да можат да се одржуваат

Read more

Г.г.Стефан: За решавање на спорот потребно е расположение од двете страни

Нацрт договорот од Ниш меѓу Српската православна црква и Македонската православна црква е завршен и не важи, бидејќи тој не

Read more