Влатко Лозаноски со победа за радиски хит на годината на „Марс2014“

Песната „Мандарина“ на Влатко Лозаноски е прогласена за радиски хит број 1 за 2014 година. Во исто време, оваа песна

Read more

Кичевчанецот Миле Ѓорѓијоски добитник на наградата за сатира во Белград

Годинешен добитник на наградата „Златен круг“, што ја доделува Белгардскиот афористички клуб  е македонскиот сатиричар Миле Горѓијоски од Кичево, кој

Read more

Кичевчанецот Смилески победник на конкурс за дизајн

Проектот „Фрутело“ на младите креативци, 21-годишниот Далибор Смилески од Кичево и 22-годишниот Мартин Стојмировски од Кочани, е победник на конкурсот за

Read more

Кичевчанецот Миле Ѓорѓијоски добитник на прва награда на фестивал во Шабац

Годинашен добитник на првата награда на престижниот фестивал за афоризам, хумор и сатира „Шабатска чивијада“ што се одржува во Шабац,

Read more

Македонската параолимпијка Бикова наградена за освоениот медал

Владата на Република Македонија на вчерашната седница одлучи да и додели еднократна парична награда на Оливера Наковска-Бикова за освоениот златен

Read more