Аајјј, Аајјј, војниче (42)

Деминутив од војник = војниче Збор, обично изведена именка што во однос на основната именка значи нешто мало или смалено,

Read more

Оооффф, кој ти е поправат сега машинана дома (41)

Секој си кукат на гробот свој …….ама некои и на туѓа мака. Градски гробишта. Задушница. Народ како мравки и секој

Read more

Држ го! (41)

Некои професии едноставно се податни, ги бие глас дека… Потребата за фреквентност од интимни средби помеѓу двајца, доведува до интензивна

Read more

Ама и арен *аз си вајчал (40)

Не знам дали тогаш постоеа зборови од типот на воајеризам, но ја раскажувам оваа вистинска случка, кажана од самиот актер.

Read more

Орли да ве дигет (39)

Наместо ревијален карактер на манифестацијата со прикажување на маски од народното творештво, некому му од уќуматот* му дошло на памет

Read more

Ти **а уште 100 години нас ќе не е*ааш (38)

Верата беше ти била опиум за народот ……. Дојде една сабота, пазарен ден кај мене стар пријател од блискиве села.

Read more

Е ако не бидеш правник ќе бидеш приправник (37)

Станав бруцош. Како во народнана песна: … „Падна ми се мамо, падна ми се моме болничаво“ и мене ми се

Read more

Дајте им две топки!!! (36)

Вродениот простотилок, понекогаш не го лечи ниту работата на влијателно место. Тазе дојден од селата во околните градови и како

Read more

Tии, ти бре имат со некого да се потсмеваш, цел град со *азот твој дангара си терат (35)

Клето време е сега, а не тогаш да се декларираш за хомосексуалец, геј, педер, шупкар, алкар ….итн, гледајќи што дајак

Read more

Ромплетка и цингл (34)

Преставуваше луксуз, скапо задоволство и привилегија за малкумина колекционерството на плочи во тоа време. Покрај веќе афирмираните дискофили во Кичево,

Read more