Скопје Сити Мол се отвора од вечерва

Реномирани светски брендови и  големи локални трговски марки ќе понуди за потрошувачите од Македонија и од регионот новиот трговски центар

Read more

Груевски: Македонија има рецесија на наталитетот

Намалувањето на бројот на новородени деца претставува рецесија на наталитетот, рецесија на нацијата, која е поопасна рецесија од онаа со

Read more

Груевски: Во 2013 стартува со изградба автопатот кон Кичево

Премиерот Никола Груевски денеска пред Бизнис заедницата објави дека очекува следната година да почне изградба на дел од автопатиштата, на

Read more

Македонската параолимпијка Бикова наградена за освоениот медал

Владата на Република Македонија на вчерашната седница одлучи да и додели еднократна парична награда на Оливера Наковска-Бикова за освоениот златен

Read more

Македонија е „земја на можности“ за Американските бизнисмени

„Земја на можности“ – вака претседателот и извршен директор на Стопанската комора на Мајами за Гласот на Америка резимира како

Read more

Груевски повика на заедништво за силна Македонија

Со порака за заедништво, слога и солидарност, без поделби, за изградба на силна и почитувана Македонија, премиерот Никола Груевски се

Read more

Пуштен нов систем за отпепелување во РЕК „Осломеј“

Претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски денеска официјално го означи почетокот на работењето на новиот транспортен систем за

Read more

Почнува со градба технолошко-индустриската развојна зона „Кичево“

Поттикнување на локалниот економски развој, трансфер на технологии и вештини на работната сила, зголемување на конкурентноста на локалните компании и зголемен извоз

Read more