Tриесет отсто од породувањата се со царски рез, да се почитува упатството базирано на светски практики

Генерално во Македонија вкупниот процент на породувања со царски рез изнесува 30 отсто Тоа е висок просек споредено со сите

Read more

На 1 септември стартува проектот „Дисперзирана клиника”

На 1 септември стартува проектот „Дисперзирана клиника”, со кој еминентни и веќе докажани доктори од здравствените установи од Скопје и Охрид ќе

Read more

ФОТО: Кичево конечно ќе добие нова модерна болница

Министерот за здравство Никола Тодоров по посетата на Општата болница изјави дека Владата на вчерашната седница донесе одлука да почне

Read more