Tриесет отсто од породувањата се со царски рез, да се почитува упатството базирано на светски практики

Генерално во Македонија вкупниот процент на породувања со царски рез изнесува 30 отсто Тоа е висок просек споредено со сите

Read more

На 1 септември стартува проектот „Дисперзирана клиника”

На 1 септември стартува проектот „Дисперзирана клиника”, со кој еминентни и веќе докажани доктори од здравствените установи од Скопје и Охрид ќе

Read more

ФОТО: Кичево конечно ќе добие нова модерна болница

Министерот за здравство Никола Тодоров по посетата на Општата болница изјави дека Владата на вчерашната седница донесе одлука да почне

Read more
Exit mobile version