Сонот на мајката на Тоше Проески каде и била претскажана неговата смрт

– Kога мајка ми Домника имала 17 години, на празникот Преображение на сон и се појавил човек во помлади години,

Read more

Денес е Свети Никола Мирликијски Чудотворец

Свети Николај е роден кон крајот на III век во селото Патара, во малоазиската област Ликија. Станал архиепископ во градот

Read more