Нов оглас за самовработување и отворање нови работни места

Заинтересираните физички и правни лица во наредните десеттина работни дена ќе можат да аплицираат за добивање средства во рамки на

Read more

Градоначалникот на Кичево ги пречека инвеститорите од Турција

Денеска во општина Кичево, градоначалникот Благоја Деспотоски им беше домаќин на претставниците од стопанската комора на Измир, Република Турција. Турската

Read more

Интервју со Благоја Деспотоски: Главна цел е да донесеме инвеститори во Кичево

Главна работа е подобрување на економијата во градот. Планираме веднаш по изборите да се доделат концесиите за двата рудника. Да

Read more