Заробувачите на смртта ви претставуваат: „Морбидизам“ и „Креатури на смртта“

На 21 септември во Центарот за култура во Кичево ќе се случи интересен настан: Промоција на збирката на кратки раскази

Read more

Филмот „Птицата не можеше да лета“ од идната недела во кичевското кино

Повторно започна проекција на филмови во НУЦК Кочо Рацин во Кичево. Нареднава недела, во вторник и четврток ќе се прикажува

Read more

Богата културна програма во Кичево по повод 110 години Илинден

По повод 110 години од Илинден НУ Ц.К Кочо Рацин организира Илинденски Хепенинг, богат со културни настани. Сите настани се

Read more

Промоција на романот „Ања“ – првенче на Оливера Ширговска

Во среда, 17 јули, во просториите на НУЦК „Кочо Рацин“ ќе се одржи промоцијата на романот „Ања“ од Оливера Ширговска.

Read more

„Трето полувреме“ премиерно во Кичево

Македонскиот филм „Трето полувреме“ конечно ќе се прикаже и пред кичевската публика. Проекциите ќе се изведуваат во големата сала на

Read more
Exit mobile version