Обединетата Македонска Дијаспора реагира на шпекулациите од ДУИ

Обединетата Македонска Дијаспора со писмено соопштение реагираше на шпекулациите дека ќе се сретне со лидерот на ДУИ, Али Ахмети, за

Read more

Колумна: Мето Колоски – Горд сум што имам потекло од Кичево

Оваа недела е еден од најважните денови за локалното население во Кичево. Како Македонец кој по татко потекнува од овој

Read more

ОМД е активен лобист за влез на Македонија во ЕУ и НАТО

Обединета македонска дијаспора превзема голем број активности преку кои ќе лобира, односно ќе и помогне на Македонија за членство во

Read more

ОМД: Да не се заборават неправдите кон Македонија по балканските војни

Вашингтон, Мелбурн, Австралија и Торонто, Канада – Денес, Обединетата Македонска Дијаспора (ОМД) и сите Македонци ширум светот ја одбележаа 100-годишнината

Read more