Општина Кичево нема пари за греење, ама има за нови вработувања во училиштата

Вкупно 37 нови вработувања во кичевските училишта „Санде Штерјоски“ и „Ѓерѓ Кастриот-Скендербег“ (село Србица) се распишани во петочните огласи објавени

Read more

Советот на општина Кичево без решение за проблемот со греењето на две училишта

Советниците во општина Кичево денеска во рамки на 23 седница се обидуваа да изнајдат решение за проблемот со обезбедување нафта

Read more

Кичевските советници ќе расправаат за распределба на блок дотациите за училиштата

Кичевскиот совет утре ќе ја одржи 23-тата седница. Меѓудругото ќе се расправа и за критериумите за распределба блок дотациите на

Read more

Пари за огрев имало, ама само за албанските училишта?

Вработен во Македонски шуми посочува дека во четвртокот била извршена последната нарачка на огревно дрво наменета за училиштата во селата

Read more

Во понеделник протест пред општина Кичево

Советот на родители чии деца учат во основните училишта „Кузман Јосифоски – Питу“ и „Владимир Полежиноски“ донесе одлука заедно во понеделник да

Read more

Се забрзува постапката за легализација на дивоградбите

Општина Кичево ги известува сите заинтересирани граѓани дека се забрзува постапката за легализација на бесправно изградените објекти. За таа цел,

Read more

Угостителите од Кичево на средба со инспекциските органи од Кичево и Охрид

Вчера во салата на советот на ЕЛС Кичево, ПС Кичево  во соработка со СВР Охрид и локалната самоуправа, одржаа состанок

Read more

Отпуштените работници од Кичево го одржаа протестот

Како што и беше најавено, денес во 11 часот пред општинската зграда во Кичево се одржа протестот на отпуштените работници

Read more