ФОТОГАЛЕРИЈА: Скромно одбележан денот на ослободувањето на Кичево

Со положување на свежо цвеќе на Спомен костурницата на Китино Кале каде почиваат 555 борци од НОВ и симболично подигање

Read more

Денот на ослободувањето на Кичево се одбележува без поголеми свечености

Големиот  историски датум , 70 години од првото ослободување, Кичево ќе го прослави поскромно од големината на самиот јубилеј, без соодветна

Read more

Демир Хисар слави 69 години од ослободувањето

Свеченостите на одбележувањето на 69 годишнината од ослободувањето на Демир Хисар  започнаа со церемонија на традиционално положување цвеќе на споменикот

Read more

Годишнина од загинувањето на Мирко Милески и неговите соборци на Буковиќ

Мирко Милески е добро познат на кичевчани. Жртвата која ја поднел заедно со уште 31 негов соборец се запишани како

Read more

11 септември – Ден на ослободувањето на Кичево

На денешен ден, 11 септември 1943,  по капитулацијата на Италија во Втората светска Војна, партизанските единици по жестоки борби го

Read more
Exit mobile version