Се нормализира наставата во училиштата во Кичево

По владината одлука на Владата на општина Кичево да и се доделат 60 тони нафта од државните резерви, нафтата е

Read more

Официјално: Проблемот со греењето и со превозот е решен, од понеделник на настава

Владата на вчерашната седница донесе одлука со која ќе биде решен проблемот во кичевските училишта, каде настава не се одржуваше

Read more

Кичевчани со петиција: Децата треба да учат во топли училници

Група родители чии деца учат во училиштата „Кузман Јосифоски – Питу“ и „Др. Владимир Полежиноски“ иницираше петиција „Децата треба да

Read more

Советот на општина Кичево без решение за проблемот со греењето на две училишта

Советниците во општина Кичево денеска во рамки на 23 седница се обидуваа да изнајдат решение за проблемот со обезбедување нафта

Read more

Село горит, Фатмир се шетат

Додека ескалира состојбата со наставата во кичевските училишта кои немаат ни струја ни нафта за огрев, градоначалникот на Кичево, Фатмир

Read more

Пари за огрев имало, ама само за албанските училишта?

Вработен во Македонски шуми посочува дека во четвртокот била извршена последната нарачка на огревно дрво наменета за училиштата во селата

Read more

Кичевчанката Бјелиќ втора на натпревар по англиски јазик

Во саботата (23 февруари) во организација на Петтата Приватна Гимназија од Скопје се одржа републички натпревар по англиски јазик за

Read more