Село горит, Фатмир се шетат

Додека ескалира состојбата со наставата во кичевските училишта кои немаат ни струја ни нафта за огрев, градоначалникот на Кичево, Фатмир

Read more

Се одржа Велигденскиот хепенинг во ОУ „Кузман Јосифовски – Питу”

Во ОУ „Кузман Јосифовски – Питу” во Кичево завчера- Велики четврток ,  беше организиран традиционалниот Велигденски хепенинг, кој предизвика голем

Read more

Ученици од ОУ „Кузман Јосифоски-Питу“ гостуваат во Р. Србија

Во рамките ма меѓународниот проект ACES „ Заедно ја креираме, избираме и градиме својата иднина“ дружењето и меѓународната соработка која

Read more

Во ОУ „Кузман Јосифовски“ часовите по фискултура како пред педесет години

Учениците од ОУ„ К.Ј.Питу“ Кичево часот по фискултура го одработуваат на разорана ледина или во училница како пред педесетите години.

Read more

Заврши „АCES 2012“ во Кичево

Заврши проектот „Заедно ја избираме, креираме и ја создаваме нашата иднина“ организирано од ОУ „Кузман Јосифовски-Питу“, а во рамките на

Read more

ОУ „Кузман Јосифовски-Питу“ координатор на европски проект

Проектот на ОУ „Кузман Јосифовски-Питу“ од Кичево е еден од 44-те наградени од Академијата на основни и средни училишта во

Read more