ОУ „Кузман Јосифоски – Питу“ бара директор

Основното училиште „Кузман Јосифоски – Питу“ од Кичево вчера распиша оглас за избор на директор. Кандидати покрај општите услови предвидени во

Read more

Се нормализира наставата во училиштата во Кичево

По владината одлука на Владата на општина Кичево да и се доделат 60 тони нафта од државните резерви, нафтата е

Read more

Продолжуваат вработувањата по кичевските училишта

Откако пред скоро една недела беше распишан оглас за вработување на 37 работници во кичевските училишта, пред 2 дена е

Read more

Официјално: Проблемот со греењето и со превозот е решен, од понеделник на настава

Владата на вчерашната седница донесе одлука со која ќе биде решен проблемот во кичевските училишта, каде настава не се одржуваше

Read more

Кичевчани со петиција: Децата треба да учат во топли училници

Група родители чии деца учат во училиштата „Кузман Јосифоски – Питу“ и „Др. Владимир Полежиноски“ иницираше петиција „Децата треба да

Read more

Советот на општина Кичево без решение за проблемот со греењето на две училишта

Советниците во општина Кичево денеска во рамки на 23 седница се обидуваа да изнајдат решение за проблемот со обезбедување нафта

Read more

Кичевчани за Кичево: Неправилното распределување на блок дотациите предизвика колапс во наставата во кичевските училишта (видео)

Вчера во дневникот 1 на Сител телевизија вклучување во живо имаа советници од коалицијата „Кичевчани за Кичево“ кои ја запознаа

Read more

Пари за огрев имало, ама само за албанските училишта?

Вработен во Македонски шуми посочува дека во четвртокот била извршена последната нарачка на огревно дрво наменета за училиштата во селата

Read more

Учениците од ОУ Кузман Јосифоски – Питу оставени без греење

Повеќе родители се обратија до нашиот портал со цел да алармираат за состојбата со греењето која се соочува ОУ Кузман

Read more

Продолжи изградбата на повеќенаменското спортско игралиште

По две години од почетокот на изградбата и по пауза од година и пол, продолжи изградбата на повеќенаменското спортско игралиште,

Read more