Се најавува истражување на Кичевското Китино Кале

Директорот на Заводот за заштита на културното наследство, Паско Кузман, најави истражување на Кичевското Китино Кале за кое се врзуваат

Read more

Воскреснува Светиклиментовиот универзитет на Плаошник

Градежните фирми „Митан-пром“ од Охрид и „МЗТ-инженеринг“ од Битола вчера гизапочнаа градежните активности од проектот за возобновување на Светиклиментовиот универзитет

Read more

На чекор до откривањето на гробот на Александар Македонски

Јас сум тргнат по неговиот пат. Одам, и го барам. Секогаш сум зад него, и во мо­мен­тот сум зад петиците

Read more
Exit mobile version