Крвави солзи на иконата на Богородица за смртта на патријархот Максим

Бугарските медиуми вчера објавија дека од чудотворната икона на Богородица протекле крваво црвени солзи. Според балканското Атонско здружение Господ испратил

Read more

Константинаполската Патријаршија купи црква од 8 век

Митрополит Бурски Епилдофор соопшти дека Конастантинополската Патријаршија во понеделникот,  на 10-ти септември, купила древна византиска црква од 8 век. Црквата

Read more