Во детската градинка во Кичево, изложба на Живко Попоски – Цветин

По повод„ Меѓународниот ден против насилство“, на 2 –ри октомври,  детската градинка „Олга Мицеска“  од Кичево, организира ликовна изложба со работен наслов

Read more

Владимир Полежиноски – Авторот на асномските документи на Голи Оток

Македонската јавност не знае кој е д-р Владимир Полежиноски, доктор на Сорбона, човекот што ја понесе револуцијата во Кичевско, еден

Read more